Tuesday, December 3, 2013

Betul Ke?

Bukannya Semua Lelaki Sama

Tahu tak, kadang-kadang, apabila lelaki  suka menyakat kawan-kawan perempuan , bermaksud die berada didalam situasi kesunyian? Die kesunyian bukan sebab apa. Kadang-kadang mungkin disebabkan die berjauhan dengan ayah dan emak. Mungkin juga disebabkan mereka berjauhan dengan adik-adik yang selalu meneman dan bergurau-senda ketika berada dirumah satu masa dahulu. Mungkin juga die perlukan teman untuk berbicara mengenai masalahnya di Universiti seperti masalah "assignment". Lelaki ni, walau nampak ego macam mana pun, tetap di sanubari ada kelembutan.

Tahu tak, kalau lelaki menyibukkan diri bermaksud die cuba untuk melarikan diri, atau menyorokkan diri daripada kawan-kawannya. Bermaksud die cuba untuk selindungkan sesuatu. Jangan sesekali menuduh die sombong or selfish. Sebab kami ni ada sebab buat begitu. Jadi tegur-tegurlah, dan kurang-kurang kan lah fitnah ye.

Tahu tak, kadang-kadang , bila lelaki memberi pemberian atau hadiah, ada dua maksud. Satu, die berharap orang yang menerima, akan gembira. Penerima gembira, si pemberi pon gembira. Kedua, die berharap si penerima akan menerima hadiahnya dan berasa terharu. Seterusnya memikat. Kebanyakan lelaki suka memberi hadiah tahu tak. Sebab dorunk ni suka melihat wanita-wanita diluar sana gembira. Hehehehehe

Tahu tak, kadang-kadang, apabila lelaki merajuk, mereka akan berpura-pura tiada apa-apa berlaku. Orang boleh tahu dengan riak mukanya. Senang je nak detect. Kalau die seorang yang peramah, apabila die merajuk, die akan jadi pendiam. Bila ditegur kenapa, mereka akan berpura-pura jadi peramah. Terbalik pula dengan si pendiam. kalau mereka merajuk, mereka akan jadi bising, apabila disapa, mereka akan senyap sebab takut terlepas kata yang mereka sebenarnya tengah merajuk dengan orang tersebut.


P/S : Kalau anda rasa sunyi, dan ada masalah, sembahyang lah. Anda akan dapat berfikir dengan tenang, dan berfikir dengan waras. Insyaallah masalah akan selesai. 

No comments:

Post a Comment

Keep It Straight. Live your Life~

I am Who I am Adat bekerja dekat tempat orang, kene sentiasa bekalkan kepala dengan mindset ni "Kesabaran", hahahaha. Ha...