Saturday, February 5, 2011

Astaghar~KURANG AJAR ATAU TIDAK DIAJAR TENTANG "RESPECT" AGAMA LAIN?

Kurang Haja!! Thats the only words i can say.. Kitorang pernah menjadi kanak kanak. Jugak pernah menjadi budak budak satu ketika dulu. Banyak kesalahan kesilapan yang kite lakukan dulu. Tapi pernahkan kita permainkan agama lain serta dirakam untuk tontonan ramai malah masih mampu berbangga serta gelak dan bergembira dengan tindakan kita tu?
Kita semua dah besar dan kita semua mampu berfikir ape baik buruknya.


Betul, kanak2 n budak2 perlu tunjuk ajar. Tapi bile agama dipermainkan, hal ni mmg tak boleh dipandang remeh.Paling yg x boleh tahan,cube korunk tengom pada minit 2.07-2.10 "no more muslim,muslim is ajaran sesat". Wat de fish.. Hormat agama lain boleyh x?.
bagi aku diorang cuma kurang menerima ajaran yang sepatutnya dan kurang pengawasan. Jadi bagi ibu2 bapa2 di luar sana..awasilah tindakan anak2 anda dan jugak ajarlah mereka erti kehidupan yang sebenar. Kita xnak kejadian yang sama berulang lagi.

Aku cuma mengharapkan Malaysia yang aman damai.

p/s : Budak2 mentah lagi. Maafkan tindakan diorang ni. Setiap orang kadang2 terlanjur dlm melakukan kesilapan. Semoga berubah ke arah lebih baik kelak!
p/s/s : Entri dibuat setelah direkemen kan oleh mmber aku dari UK sane.
p/s/s : Jangan lupe add aku di kat Facebook eyh!

2 comments:

  1. eee,..tak suke nye...nape dowang wat camtu??thats very rude:<..i dont like..

    ReplyDelete
  2. Kurang hajar kan?! Kalau nk suruh sabar xleyh gakz. My frenz kate yg FAKE "imam" tue otak dye x betul.

    ReplyDelete

Keep It Straight. Live your Life~

I am Who I am Adat bekerja dekat tempat orang, kene sentiasa bekalkan kepala dengan mindset ni "Kesabaran", hahahaha. Ha...